BPROVARIRTAS.HU

 

HÍVJ BIZALOMMAL!

8 ÉS 19 ÓRA KÖZÖTT

Patkányirtás

A koronavírus idején is DOLGOZUNK: A kialakult járványügyi helyzet miatt, ügyfeleink egészsége, nyugalma és a saját biztonságunk érdekében kollégáink kizárólag maszkban (3M), és védőkesztyűben végzik munkájukat. Felszerelésünket, ruházatunkat, autónkat naponta többször fertőtlenítjük.

Patkányok lepték el a környezeted? Ami segítésünkkel zökkenőmentesen és pénztárcabarát árakon szabadulhatsz meg a nemkívánatos kártevőktől. Ne kísérletezz házilagos módszerekkel, bízd szakemberre,mi a legszívósabb rágcsálót is kiírtjuk. SOS szolgáltatásunk keretében a megrendeléstől számítva 24 órán belül vállaljuk a munka elvégzését. Budapesten és Pest megyében bárhová kimegyünk.

MILYEN PATKÁNYOKKAL LEHET DOLGUNK?

VÁNDORPATKÁNY


Vándorpatkány:
Európa valamennyi országában gyakori faj, az emberi településekhez kötődve az északi sarkkörön túl is előfordul. Távol-keleti származású, a hajózással terjedt szét, és vált kozmopolitává. A szabad természetben és az ember közelében egyaránt élnek populációi, ezek életmódja eltérő (a szabadban élők kisebb termetűek, és kis ragadozókként viselkednek). Emberi környezetben előfordulnak pl. sertéshízlaldákban, hűtőházakban, lakóterekben, csatornában, sőt mélyebb bányákban is, fűtött helyen egész évben szaporodik. Testtömege: 200-400 g. Sprőd, barna bundája van, világosabb hasszínezettel. Minden emberi táplálékféleséget elfogyasztanak, emellett rágásukkal is károsítanak. A nőstény 3-4 hetes vemhesség után almonként 4-10 kölyköt ellik, és ideális esetben évente 5 (de akár 8) alkalommal is szülhet. A szabadban átlagos élettartama 18 hónap, de fogságban átlagosan 3 évig él.

HÁZI PATKÁNY


Házi patkány: Eredetileg az indiai szubkontinensen élt, az ember azonban mindenfelé széthurcolta. Nincs biztos adat arról, hogy Magyarországon mikor jelent meg, de az bizonyos, hogy a vándor patkánynál korábban. Mára a vándorpatkány Magyarországról teljesen kiszorította. Európában főleg nagyobb kikötőkben fordul elő. Testtömege 150-200 g. Leggyakrabban szürkés barna, világosabb szürke hasszínezettel, ritkán teljesen fekete is lehet. Mindenevő, de a vándorpatkánynál szívesebben fogyaszt gyümölcsöket. Domináns hím vezette csoportokban él, főként március és november között szaporodik, évente 3-5 alkalommal ellenek, 23-24 nap vemhesség után 7-8 utódot.

Tudta a patkányokról?

Milyen betegségeket terjeszt a patkány? pestis, trichinellózis, leptospirózis, tularémia, brucellózis, murin tífusz

Milyen egyéb gazdasági károkat okoz a patkány? élelmiszerek szennyezése, fogyasztása (20 kg/év/egyed), rágás → rongálás fészkelés → épület, közmű (csatorna), gátak, szigetelés rágása → rövidzárlat, tűz

patkányharapási láz, asztma, pszichés tünetek

Védekezés: Patkányirtás általában mérgezett csalétekkel.

Árak

Patkányirtás árak (lakossági árak):

Terület (m2)

Ár (bruttó)

0-30

13.000 Ft

31-39

14.000 Ft

40-49

16.000 Ft

50-59

18.000 Ft

60-69

19.000 Ft

70-89

20.000 Ft

90-109

21.000 Ft

110-139

22.000 Ft

140-179

23.000 Ft


Az áraktájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétőlfüggően változhatnak! A kiszállás Budapest területén ingyenes!Az ár kulccsal zárható patkányetető ládák kihelyezésreérvényes mérgezett csalétekkel! Élve befogók, ragasztóscsapdák, nyaktilós csapdák kihelyezése feláras! A táblázatbanszereplő alapterületen felül kérjen egyedi árajánlatot!

Nézze meg kedvező árainkat

SOS KISZÁLLÁST ÉS RENDSZERES IRTÁST VAGY FERTŐTLENÍTÉST IS VÁLLALUNK